alegerea meniunlui de nunta

La fel de diferite ca stilurile rochiilor de mireasă, meniurile de nuntă exprimă generozitatea şi bucuria mirilor de a avea aproape, în cea mai importantă zi din viaţa lor, pe toţi cunoscuţii şi de a-I cinsti cu bucate alese.

Mai ales în istoria noastră românească, masa şi bucatele gătite cu drag sunt un moment sacru, care, până nu demult, se binecuvânta de fiecare dată. Invitaţii români ţin foarte mult la meniul nunţii şi, de cele mai multe ori, cataloghează toată nunta în funcţie de el, fiind singurul pe care şi-l amintesc perfect.

Aşa că mirii au parte de multă presiune atunci când trebuie să-l aleagă. 

Ne-am gândit să vă venim în ajutor!

În primul rând, decizia mirilor va trebui să fie unanimă. Adică începutul e să se pună de acord şi să găsească gusturile comune. Dacă lui nu prea îi place carnea de peşte, iar ei nu îi place carnea de vită, decizia trebuie să fie de compromis: un piept de raţă, poate?

La prima degustare se vor stabili toate, aşa că înarmaţi-vă cu răbdare şi pregătiţi-vă papilele gustative pentru experienţe noi.

Dar alegerea meniului de recepție implică ceva mai mult decât preparatele preferate ale mirilor şi poate include de la respectarea bugetului până la restricțiile alimentare ale invitaţilor.

Înainte de a începe dansul, chiar şi înaintea primului pahar de vin, oaspeții vor avea nevoie de puțin combustibil.  Începem cu antreurile, care, în recomandarea noastră, trebuie să fie preparate de top. Urmează felurile principale, iar aici, în funcţie de buget, pot fi două, trei, chiar şi patru pentru cei nostalgici care îşi doresc la nuntă bucate tradiţionale cum ar fi sarmalele. 

Ideal ar fi ca meniul nunţii să fie acompaniat şi de modernele candy bars, cheese bars şi fruit bar, dar despre asta o să detaliem imediat.

Dacă întâmpinați probleme în a vă alege bucatele nunţii, avem câteva sfaturi.

Bucătăria proprie

Ideal este să găsiţi o locaţie cu bucătărie proprie, cum este Royal Hall. Creativitate, servicii ireproşabile și gust desăvârşit sunt cuvintele cheie care definesc bucătăria noastră. Meniurile create de noi pun accent pe haute-cuisine, superb plating şi pe bucătăria tradiţională reinterpretată fine dining.

Această condiţie esenţială de bucătărie proprie a localului garantează prospeţimea alimentelor, care se pot altera sau îşi pot pierde din gust atunci când sunt supuse transportului.

Numărul de oaspeți

Un alt aspect important care va influenţa meniul este dimensiunea listei de invitați la nuntă. Un număr mai mare de oaspeți înseamnă o mai mare diversificare şi feluri mai impresionante decât dacă vreţi un eveniment restrâns, doar cu familia apropiată, unde mai degrabă aţi alege un meniu mai relaxat. 

Opţiunile noastre variate te vor ajuta să găseşti variant absolut perfectă pentru nunta ta.

Stilul de servire

Stilul de servire de catering pe care îl alegeți vă va ajuta să determinați ce tipuri de mâncare ajung în meniul de nuntă. Dacă optați pentru opțiunea economică de catering în stil cocktail, veți avea bufet suedez cu alimente preponderent reci, care vor asigura o bună fluiditate a petrecerii, dar nu va fi la fel de apreciat de către rudele în vârstă invitate la nuntă.

La celălalt capăt al spectrului se află cina tradițională, cu mai multe feluri. Aici veţi avea nenumărate opțiuni din care să alegeți, iar decizia o vor lua, cel mai probabil, papilele gustative încântate la întâlnirea de degustare . Vom avea zeci de feluri de mâncare de sugerat pentru meniu și suntem la curent cu tendințele gastronomiei de nuntă.

Află detalii despre organizare nuntă

Tema nunții

Deși acest lucru nu este neapărat necesar, potrivirea meniului de nuntă cu tema generală a recepției este o atenţie încântătoare. Ca exemplu, dacă vreţi ca tematică Parisul, veţi putea alege un candy bar cu macarons şi eclairs, iar la felurile principale mâncăruri rafinate, carne fragedă gătită cu mult unt şi mousse-uri de legume. Dacă, din contră, vreţi o tematică de Wild Wild West, puteţi să alegeţi donuts şi bezele coapte în candy bar şi hamburger cu cartofi prăjiţi la felul principal  (gătite, high end, fireşte).

Asortează meniul cu relația mirilor

Dacă logodna a fost în Italia, atunci aţi putea alege pizza, paste și arancini în bufetul de nuntă. Creativitatea poate fi cheia unui eveniment de neuitat pentru invitaţi!

 Asigurați-vă însă că nu amestecați prea multe arome.

Alimentele de sezon

În România, suntem binecuvântați cu toate cele patru anotimpuri și fiecare poate dicta ce fructe și legume sunt disponibile. Cei care se căsătoresc iarna ar putea dori să profite de legume rădăcinoase și dovlecei, în timp ce ceremoniile de vară vor avea un buchet bogat de fructe și verdeață cu frunze. Iar vestea bună e că alegerea alimentelor sezoniere din surse locale va face și meniul de nuntă mai ecologic!

Restricții alimentare

Există șanse mari ca unul sau doi dintre oaspeții tăi să aibă restricții alimentare. Nu doriți să adăugați haos în recepție declanșând o alergie la nuci sau hrănind accidental cu carne un prieten vegan, așa că este esențial să obțineți aceste informații cât mai curând posibil. Adesea, furnizorii de catering sunt la înălțimea provocării de a crea feluri de mâncare separate pentru ei, dar vor trebui să știe din timp pentru a-şi face o bună strategie. Dacă nu doriți să întrebați pe toată lumea personal, puteţi adăuga întrebarea direct pe invitaţia de nuntă, cu rugămintea ca cei care au alergii să vi le menţioneze odată cu confirmarea.

Notele distinctive

Pentru ca meniu nuntă să fie desăvârşit, vă recomandăm să accesorizaţi evenimentul cu opţiunile noastre extra: 

Cheese bar

O selecţie savuroasă de brânzeturi gourmet asortate cu fructe proaspete sau uscate, pour les connaiusseurs.

Candy bar

Delicii rogvaiv din macarons, fântână de ciocolată, eclairs franţuzeşti cu cremă de vanilie de Bourbon sau cappuccino şi Pavlove albe şi frumoase ca rochia miresei. 

Cocktail Bar

Cocktailuri cu gin, apă tonică indiană şi rozmarin, Negroni fumegând, Cosmolitan pentru frumuseţile urbane şi alte senzaţii caleidoscopice te aşteaptă să îţi condimenteze evenimentele.

Fruit bar

Delicii sănătoase pentru un upgrade de bunăstare.

Toate acestea vor întreţine evenimentul până noaptea târziu, iar ringul de dans va fi mult mai aprins dacă, în drumul spre ei, invitaţii se vor opri la un shut împreună cu mirele şi mireasa!

Fotografiile de nuntă nu ar fi la fel de spectaculoase fără moderna poză de 360 de grade a invitaţilor de lângă cocktail bar.

În încheiere, vrem să vă asigurăm că evenimentul de vis este foarte simplu de realizat atunci când ştii exact ce ai de făcut, dar mai ales lăsat în mâna profesioniştilor Royal Hall, Ballroom and event planning. Nunta ta merită să fie remarcabilă, organizată minuţios de experţi în domeniu.